torsdag 13 februari 2014

BOCUSE D'OR EUROPE - kock EM

Europas mest prestigefyllda kocktävling kommer att hållas i Stockholm 7-8 maj - Bocuse d'Or Europe.
Stockholm Stad och Gastronomi Sverige bjöd in på presentation av tävlingen, vad som ska lagas och av vilka. Hederspresidenten Mathias Dahlgren höll i taktpinnen tillsammans med projektledaren Frida Rönnlund.
Tjugo kockar från lika många länder ska laga två rätter under fem och en halv timme för tolv personer. Det som ska tillredas efter konstens alla regler är svenska huvudråvaror som fisk Sej, ostron från Grebbestad och blåmusslor från Mollösund. Köttet är svensk unggris från Havor gård på Gotland.
Tävlingen som är ett kval till kock VM i Lyon nästa år och som då bara heter Bocuse d'Or.

Mathias Dahlgren vann Bocuse d'Or 1997. I bakrunden intervjuas Tommy Myllymäki som tävlar för Sverige. 



Jag haffade Henrik Norström som är president i Svenska Bocuse d'Or Akademien och svensk juryrepresentant på tävlingsdagarna


Fredrik Eriksson är tävlingsansvarig i Bocuse d'Or Europe.


Inga kommentarer: