lördag 31 mars 2012

"trender" 2

Cay Bond

Lyssnade på ett föredrag som Cay Bond hade. Hon har i årtionden analyserat framtiden, främst när det gäller mode. Hon ogillar ordet trend, hon vill hellre tal om framtid kopplat till etik och estetik och vad hon upplever i de olika världarna hon besöker.
Cay talade om många saker. Om att nuet bearbetas till något kommersiellt. Om att vi fått politiska dagligvaror (som Aung San Suu Kyi) och att vi borde få en mer tidsenlig ekonomi kopplat till vår tid av förändring - mot miljö- och ekologiska tankar. Om materialismen.
Jag fastnade naturligtvis för hennes reflektioner kring mat. Det goda livet. Hållbar utveckling kring allt som har med mat att göra. (Som likväl gäller mode, inredning och arkitektur.) Att det är dags reflektera och ta till vara på det vi har.
Alice Miller
Det var Alice Miller som började prata om det redan för 40 år sedan. Det var hon som öppnade sin krog Chez Panisse i Berkley, Kalifornien och serverade nyttig mat odlat och hämtat från bönder i närheten. I 40 år har hon som sagt varit ledstjärna i just det området.
Ett område som passionerade kockar idag mutar in som sina specialiteter. Ingen nämnd och ingen glömd. 

Inga kommentarer: