torsdag 7 februari 2013

Roligt på MöbelmässanDen snyggaste montern med det mest lustfyllda innehållet var danska HAY som representeras av Gulled i Sverige. Framsynta och annorlunda vinklingar på det mesta i hemmet. Från tejprullar till sänglinne och möbler.


Det var ju mycket belysning också och säg den tillverkare som  inte hade lampor i klunga och olika höjder.Monica Förster har formgivit en kollektion ovala mattor i olika storlekar för Vandra Rugs vävd på både vit och svart varp. 


Oki Sato från designbyrån Nendo, årets Guest of Honor, har gjort denna mobila vilopaus i mässans entréhall. Helt fantastisk.


Resultatet av ett möte mellan tre krafter.  Dels möbelfabrikanten Sundlings i Ödeshög och möbelformgivaren Peter Andersson som ritat skåpen samt 10-gruppen som gjort mönstren. Ingela Håkansson (Frö) längst fram, Birgitta Hahn (Treviso) och Tom Hedqvist (Dublin) längst bak. 


Gert Wingårdh har ritat denna fantastiska handgjorda katedral av plastkort som handknutits ihop, med hjälp av Kustaa Saksi och Sanna Gebeyehu i utställningen Hallo! Anatomy of Communications
 - om jag förstod allt rätt....

Inga kommentarer: