onsdag 1 februari 2012

Seniorbesök hos Jonas

Vi behöver upplysas Cathrine Schück och jag. Så vi har börjat ett mattåg genom storstadens nya restauranger för att smaka på vad kockarna gör. Som första besök rullade vi in på nya Restaurang Jonas www.restaurangjonas.se matbar. Det var grinigt kallt ute och inredningen slog takt med den känslan. C trodde hon kommit in på en SAS-lounge. Fick ett fönsterbord - med kraftigt kallras - så slutet av middagen åts med ytterkapporna på.
Tittade på Restaurangens spännande matupplägg som är listad efter ledord. SYND var ett av dem - undrar hur det smakar. Jag slog till med ett glas Bad Boy istället. Åt tre rätter från Matbarens meny vars text var mer matbeskrivande. En kycklingleverpaté och en tartar på masserad Chile-nöt var mycket njutbara. 
En god jumbotorsk i hummersås, kålblad med potatischips.

Griskinden är nedmonterad. Den kom in som en pyramid...

Tre goda svenska kalla ostar med flortunna bröd och marmelad.






Desserten Citronkräm var helt underbar och annorlunda innovativ.
Tanterna hade lite olika uppfattning om sakernas tillstånd och var mest ense om att inredningen var sorgligt stel. Vi vill känna oss ombonade när vi slår till och går ut för att äta gott.
Prisvärd mat.

Vi hör av oss på FB nästa gång seniorerna rullar vidare om någon vill följa med.

Inga kommentarer: