Ett 40-tal volontärer från Sápmi, Sverige och USA och Irland har samlats i vårt kansli i Sameskolans utlånade lokaler, för att förbereda konferensen med 200 Indidgenous Terra Madre delegater från 31 länder. Det viks, bladas, stoppas, glöms, letas, skrivs, affischeras, frågas...
I Sameskolans kök står 4 kockar från kockskolan Utbildning Nord i Över-Torneo och lagar frukost, lunch och middag till ca 50-75 personer under Marianne Björns ledning. Marianne har kört 90 mil runt Jokkmokk och samlat in bidrag till mathållningen för alla oss som volontärarbetar för Slow Food. Nötkött, får, ost, korv, bröd, kakor, grönsaker.
Alla jobbar som grisar... för den goda saken skull att urfolk över hela världen ska finna gemensamma lösningar för att bevara sina goda mattraditioner, ta tillbaka sin förlorade kunskap och lära av varandra.
Nere vid Lavvun har Jokkmokk Mat & hantverksmarknad sakta börjat byggas upp som extraunderhållning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar