måndag 8 juli 2013

TOMMY MYLLIMÄKI GÖR BOCUSE D'OR

Tommy Myllymäki tog hem vinsten i Bocuse d´Or Sverige 2013 och ska laga  för det blågula landet när Bocuse d´Or-EM för första gången avgörs i Sverige och Stockholm 7-8 maj nästa år. En plats i VM 2015 är vikt för honom om han placerar sig bra i EM. 
Juryn med idel  namnkunniga godbitar presenteras av ordförande Henrik Norström.

De tävlande väntar laddade på utnämningen. Den medvetne jurykocken Fredrik Eriksson twittrar direkt.

En glad Tommy tackar för förtroendet. Han har många slevar i sina olika grytor. Restauranger på flera ställen, coachar Stureplans namnkunniga kedja och tv-kockar hela sommaren med TV4. Hur hinner han?

Flowershow i London

I flera år har jag tänkt på att försöka ta mig till Chelsea Flowershow i London. I år blev det av. Beställde biljett på nätet, det gick bra. Reste med Ryan air, det gick också bra. Beställde hotell på en av hotellsajterna, det gick mindre bra... men hade 3 fantastiska dagar i London som alltid bjuder på roliga saker man inte förväntat sig.
Man kan ju klura på hur f-n de lyckas få alla blommor att blomma just denna vecka i maj.

Både här och där förekom det ätbara dekorationer.

The Flowershow var verkligen en stor upplevelse. De som kan nåt sa att det inte var som det brukar i år, det var lite tråkiga färger. Men för en novis från Stigtomta var det oupphörliga upplevelserushar var man än vände sig. Efter sex timmar och en skostorlek större och en rödfrusen näsa åt vi en härlig italiensk måltid.