tisdag 17 juli 2012

Jag hör trampet från en Tårtparad!

Nu finns allt förklarat på www.skeppstahytta.se/tartfat.
Tårtfatsparaden sätter igång onsdag 18:e - och jag kommer att vara där på "min" dag, Magdalena-dagen på söndag 22:a. Kanske även andra dagar.
Kom och titta och smaka. Jag har komponerat en Magdalena-tårta som fått släkten att göra vågen!

måndag 9 juli 2012

Tårtparad på Skeppsta hytta under fruntimmersveckan

Jag var hos Ebba von Wachenfeldt i hennes glashytta www.skeppstahytta.se och provblåste glasfat inför Tårtparaden (mellan 18-22 juli). Dvs säga att Ebba blåste medan jag, Ebba, stod intill och sa ja och nej eller kanske där jag tyckte det passade. På några minuter fick hon fram mitt fantasi-tårtfat. Som sedan fick stå i svalugn över natten, så resultatet får jag se en annan dag. Spännande var det. Tack Ebba, jag kände mig oerhört kreativ och upplyft när jag körde hem genom det bedövande vackra sörmländska landskapet.

Det är alltså jag och fyra av mina inspirerande kolleger som erbjudits plats i Tårtparaden. Anna Sjögren, Jens Linder, Alice Brax och Mia Gahne. Det innebär att var och en designar sitt tårtfat som Ebba sedan framställer och så presenteras de på varsin dag. Jag har Magdalena-dan, Anna har Sara-dan, Jens har Johanna-dan, Alice har Margareta-dan och Mia har Fredrik-dan. Några av oss har kreerat egna tårtor till just sitt tårtfat/dag - fast man vet inte hur det slutar så här i semester- och fruntimmerstider....
Kom gärna och titta till oss.
Det börjar med en liten glödgad plutt.

Så blåses det, snurras, värms på, snurras och formas.

Och plötsligt har det blivit ett fat.